Over ons

WIK is een gezellige vereniging van enthousiaste amateurtoneelspelers. De toneelvereniging bestaat alweer

60 jaar! Een aantal leden zijn al heel lang lid en nog steeds komen er nieuwe enthousiastelingen bij.

De leeftijd van de spelers varieert  van begin 20 tot midden 60.

 

WIK staat voor Willen Is Kunnen! WIK is gegroeid van een klein toneelclubje dat voorstellingen gaf in het concertgebouw, Antoniusschool en de Veluwehal naar een toneelvereniging met eigen voorstellingen in het Schaffelaartheater. In het verleden speelde WIK bekende stukken van schrijvers als Alan Ayckbourn, Annie M.G. Schmidt, Dimitri Frenkel Frank en vele anderen. Sinds een paar jaar zet WIK een stuk op de planken dat wordt geschreven en geregisseerd door Susannah Iseger. Met elkaar wordt een thema bedacht. Via scène-ideeën van Susannah en daar op volgende improvisaties schrijft zij de definitieve tekst en onder haar professionele begeleiding komen we vervolgens tot de voorstelling. Daarmee maakt WIK uniek theater waarmee het publiek op diverse manieren geraakt wordt. Er wordt met interesse gekeken, gelachen en soms een beetje gehuild… 

Tijdens het repeteren wordt er gestreefd naar een veilige sfeer waarbij we het belangrijk vinden dat men elkaar kan vertrouwen en iedereen zichzelf kan zijn. Hierdoor kan iedere WIK-er zich individueel blijven ontwikkelen. (Oud-)leden geven aan dat WIK voelt als een grote familie waar men in goede en in slechte tijden voor elkaar klaarstaat. Iedereen is betrokken en zet zich in om elk jaar een mooie voorstelling te maken, zowel voor het publiek als voor alle spelers en speelsters.  Maar misschien nog het belangrijkst: WIK brengt plezier en gezelligheid!

Het seizoen van WIK begint vaak rond eind augustus/begin september en wordt afgesloten met 2 voorstellingen halverwege maart in het Schaffelaartheater in Barneveld.

 

Naast het acteren zijn er bij WIK natuurlijk veel andere werkzaamheden. Onder andere het maken van een decor, outfits verzamelen, PR, diverse bestuursfuncties en het benaderen van sponsors. Bovendien worden we af en toe gevraagd voor toneelactiviteiten bij organisaties, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg. We doen deze bezigheden met veel plezier en één ding is zeker: je staat er nooit alleen voor.

Daarnaast hebben we elk seizoen een repetitieweekend. Een weekend alleen maar toneelspelen, wat wil je nog meer? Tekst leren, in je rol verdiepen en emoties toevoegen aan je tekst. Het repeteren combineren we uiteraard met veel gezelligheid. Bovendien is er ook nog een WIK-uitje. Dit is een dag op stap met de hele club!

WIK heeft haar vaste repetitieavond op donderdag. We starten om 20.00 uur op de Harmonie in Barneveld.

Lijkt het jou leuk om een toneelavond mee te kijken, of wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op met ons!

wp7449858e_05_06.jpg