top of page

Over ons

WIK staat voor Willen Is Kunnen! Als je toneel wilt spelen dan kan dat bij ons!

WIK is een gezellige vereniging van enthousiaste amateurtoneelspelers. De toneelvereniging bestaat alweer

60 jaar! Een aantal leden zijn al heel lang lid en nog steeds komen er nieuwe enthousiastelingen bij.

De leeftijd van de spelers varieert van begin 20 tot begin 70!.

WIK vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren ervaren hoe leuk toneelspelen is, daarom bieden we verschillende cursussen aan voor de jeugd. Ook is het mogelijk voor jong volwassenen om mee te repeteren met de volwassen groep. Soms is het mogelijk om mee te spelen met de grote productie. 

WIK zet jaarlijks een toneelstuk op de planken dat wordt geschreven en geregisseerd door Susannah Iseger. Met elkaar wordt een thema bedacht. Door middel van ideeën voor scènes van Susannah en daar op volgende improvisaties, schrijft zij het definitieve script. Onder Susannah's professionele begeleiding komen we vervolgens tot een voorstelling, die we mogen spelen in het prachtige Schaffelaartheater. Op deze manier maakt WIK uniek theater waarmee het publiek op diverse manieren geraakt wordt. Het publiek is enthousiast, kijkt met interesse, er wordt gelachen en soms een beetje gehuild…

 

WIK staat voor een veilige sfeer. Wij vinden het belangrijk dat wij op elkaar kunnen vertrouwen en iedereen zichzelf kan zijn. Hierdoor kan iedere WIK-er zich individueel blijven ontwikkelen. (Oud-)leden geven aan dat WIK voelt als een grote familie waar men in goede en in slechte tijden voor elkaar klaarstaat. Iedereen is betrokken en zet zich in om elk jaar een mooie voorstelling te maken, zowel voor het publiek als voor alle spelers en speelsters.  Maar misschien nog het belangrijkst: WIK brengt plezier en gezelligheid!

WIK is een echt vereniging. We zorgen er samen voor dat de productie in het theater komt: PR, kleding, attributen, decor, etc. We doen het allemaal samen! 

Is WIK iets voor jou? Neem dan contact op, en kom een keer kijken!

bab472de-59e1-4413-b8e6-c1f4ed4fd58d.JPG

SUSANNAH ISEGER

Susannah Iseger is de regisseur van Toneelgroep WIK.

Ik heb voor theater gekozen, omdat het leven vol zit met interessante verhalen die het vertellen waard zijn. Er is gewoon niks leuker dan dat!

Als je bij mij op les komt, zal je onderdeel worden van de leukste groep die er bestaat: een toneelgroep! Mijn lessen zijn leerzaam, (ont)spannend, gezellig en ook vaak een beetje gek, waarbij ervaren en beleven belangrijker is dan een eindresultaat.

Als ik geen les geef, maak ik veel muziek op mijn gitaar, piano of drumstel. Ook hou ik me bezig met Ninjutsu, de krijgskunst van de ninja.

wp7449858e_05_06.jpg
bottom of page